Schiermonnikoog

inspiratie en leuke tips in Heidi’s gratis e-book:

https://reistop5.com/gratis-e-book-de-beste-tips-voor-je-bezoek-aan-schiermonnikoog/

Nog een leuke link: YourTravel Guide

Ook CNN travel heeft aandacht voor Schiermonnikoog: CNN

activiteiten (klik op een link):

Alle activiteiten en evenementen op Schiermonnikoog | VVV Schiermonnikoog

! goed idee om vakantiehuis Lydia te huren in de november wandelmaand !

Schiermonnikoog is in alle jaargetijden mooi en er is veel natuurschoon. In de winter is het duinlandschap regelmatig met een prachtige sneeuwlaag of met rijp bedekt. Als het voorjaar begint, wordt alles langzaam weer groen en komen overal kleuren tevoorschijn. Denk aan de prachtig bloeiende meidoorns en appelbomen. De orchideeën en kwelderbloemen komen weer terug. De konijnen en vogels laten zich meer en meer zien. Kenmerkend voor Schiermonnikoog: als de zon maar even schijnt is het al snel behaaglijk.

Van de vroege zomer tot het late najaar is er naast de natuur volop te genieten van het strand en de gezelligheid in het dorp. Bij het badstrand is een bewaakt gedeelte waar u op aangegeven tijden veilig kunt zwemmen. Zoekt u de rust, dan is op het ruime strand altijd een plekje te vinden waar u ongestoord kunt ontspannen en genieten. Aan de oostkant van het eiland treft u een totale rust. Tussen u en de noordpool is er niets dan water… Het is echt de moeite waard om te voet een tocht te ondernemen naar de ‘Balg’.

Bij warmer weer en windstilte is regelmatig ’s avonds zeevonk te zien. Vanwege de geringe lichtvervuiling kunt u ‘vallende sterren’ waarnemen.

In de late herfst bereiden de dieren en vogels de winter voor, prachtig om te zien hoe fazanten en andere (trek)vogels zich te goed doen aan de zoetig ruikende duindoornbessen.

Bent u op Schiermonnikoog graag actief bezig? kijk dan hier: buitenactiviteiten

begin